I Murcia, er golf ikke bare en sport – det er en sand fornøjelse. Med mere end 300 solskinsdage om året og milde temperaturer om vinteren og sommeren er regionen det ideelle sted at spile golf på alle tidspunkter af året. 21 baner indenfor en radius af 50 km, tiltrækker flere og flere golf turister hvert år. En unik oplevelse, der kan nydes ved siden af Middelhavet. Nogle af de mest respekterede indenfor golfverdenen, som har designet og gennemført projekterne er Jack Nicklaus, Dave Thomas, Severiano Ballesteros … Alle som har bidraget med deres erfaring som golfspillere og bagefter som designere, ved at skabe stimulerende baner, hvor teknikken skal kombineres med styrke og frem for alt en passion for golf. Luksus villaer, lejligheder med udsigt over banen og hoteller fra de bedste hotelkæder tilbyder alle former for tjenester. Alle nødvendige infrastrukturer for dig at nyde en helt perfekt ophold i Murcia.
Med 250 km kystlinie, er Costa Calida (den varme kyst) en af Spaniens hurtigst voksende feriesteder. Sammen med Mar Menor, er kysten i Costa Calida hjemsted for vandsport, fiskeri, dykning, solbadning og mange naturreservater. Costa Calida dækker området fra toppen af Mar Menor til Aguilas i syd. Det har i de senere år været mere populær på grund af de mange billige flyrejser og forbedrede vejnet. Selv om regionen var en sen starter i bygge boomet, har det nydt godt af de fejltagelser som andre områder har gjort, da der er indeholdt masser af grønne områder og højhusene er kun tilladt på La Manga og kun til en højde på 9 etager.
De fremragende råvarer fra Huerta er et varieret udbud af kød og de eftertragtede skatte i havet samt et køkken tilegnet de folk, der bosatte sig her for århundreder siden. Romerne viste dem kunsten at konservere og salte fisk, Araberne introducerede dem for risen og hvordan den skulle dyrkes og koges med krydderier og aromatiske planter. I de frugtbare dale dyrker man hvede, oliven og vinstokke, hvilket er ensbetydende med brød, olie og vin: de tre hovedelementer i Middelhavs kosten. Eksempler på lokale retter kunne være, Caldero som en skål ris, fisk (multe, havtaske, havaborre), kogt i en jern gryde, med peberfrugter og hvidløgsmayonnaise. Eller måske fisk a la sal som er ovnbages i salt. Eller multe rogn, mojama (saltet tun) og Mar Menor rejer. Selvfølgelig skal også nævnes pastel de Cierva, en tærte fyldt med æg og kød. Hvis du kan lide fisk og tilfældigvis er i Águilas, skal du bede om Moraga de Sardinas (grillet sardiner).
Der er 3 vigtigste områder for vinproduktion i Murcia er – Jumilla, Bullas og Yecla. Vin er en meget vigtig del af Murcias køkken og Murcias vine er ikke blot meget roste i hele Spanien, men bliver mere og mere udbredt i resten af Europa.
Jumillas vinområde ligger inde i landet i det nordøstlige område af Murcia. Vinmarkerne finder man på et højt plateau omgivet af stejle bjerge. Området blev etableret for mere end 2000 år siden og er et ideelt miljø for Monastrell druen. De fleste af de vingårde som findes i området er beliggende i den lille by Jumilla, som kan findes ved foden af et slot fra det 15. århundrede. Byen rummer flere store bodegaer som tilbyder prøvesmagning.
Bullas er beliggende i den nordvestlige område af Murcia. Nogle af de ældste vinmarker i Spanien ligger i Bullas med tegn på vinproduktion helt tilbage til 800BC og vinstokke fra 3000 før Kristus. Nu har de lokale vingårde formået at kombinere moderne teknikker og traditionelle metoder hvilket resulterer i en fremragende kvalitet. Der findes flere typer druer i Bullas. Langt den mest populære er den Monastrell (80%) og resten en blanding af Tempranillo, Macabeo og Airen. Dette resulterer i et flot udvalg af røde, hvide, rosa og Clarets. Andre sorter som Cabernet-Sauvignon, Sirah, Merlot og Grenache er også produceret i mindre mængder. I Bullas har man åbnet et vin museum, sam afmærket vin rute og en række af de gamle kældre er åbne for offentligheden.
Yecla ligger nord for Jumilla på et lidt højere plateau. Berømt gennem århundrederne for vin, er det nu også blevet hjemsted for en betydelig møbelproduktion. Indtil for femten år siden, var navnet Yecla synonymt med en robust vin med højt alkoholindhold. Det var på grund af det tørre klima og gammeldags produktionsmetoder. Med nutidens produktionsteknikker har Yecla vinen opnået opsigtsvækkende resultater, mens den stadig prisbillig. Vin ruter er begyndt at dukke op efterhånden som resten af Europa “opdager” de vidunderlige vine fra Murcia.